Vandringer i mørke

Vandringer i mørke

Vandringer i mørke

192 sider. Paperback.
ISBN: 978-87-992700-3-3

Bagsidetekst:
Denne novellesamling byder på 8 vandringer gennem gysets mørke landskab. Vi møder blandt andet manden, der en sen torsdag aften lærer sandheden om livet efter et besøg af tre identiske mænd. I et bibliotek ikke så langt derfra falder en bog på gulvet med et bladrende brag, og det selvom klokken nærmer sig midnat, og biblioteket burde være tomt. Dagvagten møder på Alarmcentralen klokken 08:00 sharp, men allerede inden han når at nyde dagens første slurk kaffe, modtager han et opkald om ting, der falder ned fra skyerne. Et opkald, der hurtigt bliver til mange og til sidst ender i ikke helt almindelige skrig.

På opfordring af Horrorsiden.dk (givet i forbindelse med et interview de lavede med mig; interviewet kan læses her) følger her en lidt mere fyldestgørende teaser af novellesamlingen:

  1. Jeg er så tørstig. En geolog er i gang med at bore i undergrunden. Da boret kommer op, er det dækket af en klæbrig væske med en ubehagelig lugt af råddenskab.
  2. Rapporten om Bent. På vej hjem fra arbejde oplever Bent noget uforklarligt i skoven. Kort efter at han ringer 112 banker det på hans dør. Tre identiske mænd vil tale med ham.
  3. Miss Hyde og Jesus. Den perfektionistiske lejemorder oplever en tychobrahesdag. Eller gør han?
  4. Matcha til Tanaka san. En yakuza gangster begår et højest usædvanligt mord for at få sin elskede, men hvem er det, der hvisker hans navn, når han går i lyset?
  5. Den akademiske virkelighed. En geologistuderende kæmper med sit speciale en sen fredag aften. Stedet er universitetets naturvidenskabelige bibliotek. Han burde være alene, men hvem er det så, der taber bøger på gulvet?
  6. Pink. Tidlig morgen på Alarmcentralen. Først er der ét opkald om ting, som falder ned fra skyerne. Så er der mange. Så holder folk op med at tale. De skriger.
  7. Johnnys valg. Et kup går skævt og der er brug for lægehjælp. Men hvem ringer man til, når hele nationens politistyrke leder efter en?
  8. Elvis har forladt bygningen. Terrorister angriber en kontorbygning i Københavns centrum. Pressen jubler og udkæmpe deres egen krig for at vinde seerne.

Bogen kan købes her.

Citater fra lektørudtalelsen:

Der er absolut både energi og skrivetalent til stede …

Citater fra anmeldelser:

Som Danmarks svar på Stephen King tager Nikolaj Højberg os i denne novellesamling ind i menneskets mest rædselsvækkende sider, fysisk og mentalt.

Med stor psykologisk indsigt og med et flot, flydende sprog, vil gysertilhængere bestemt begejstres over denne perle af en bog. Adjoh fra Bogrummet.

 

Alle novellerne er velskrevne og er en fryd for læser-øjet.

Dette er uden tvivl en bog som jeg igen og igen vil tage ned fra hylden, og den kan derfor varmt anbefales til alle gys- og horror fans derude. Tinna fra Bogrummet.

… Nikolaj Højberg, som med novellesamlingen “Vandringer i mørke” så absolut fortjener en plads på boghylden.

Min favorit er novellen “Pink”, der fik mig til at tænke på Stephen Kings novelle “1408″, … som nok er det mest skræmmende, jeg nogensinde har læst.

Jeg ser frem til flere bøger fra Nikolaj Højberg og håber, at han vil blive ved med at fortælle de skæve historier om mørket i mørket. Anmelder på Gyseren.

”Vandringer i mørke” er en samling af 8 noveller, der næsten alle er horror – og som bindes sammen af en selvsikker og velovervejet fortæller.

God horror kan være mange ting – og ønsker man at opleve nogle af dem, er ”Vandringer i mørke” et rigtig godt sted at starte. Janus Andersen fra Horrorsiden.

 

… er man til dunkel (og uforklaret) mystik, er der noget at hente i Højbergs eventyr.  Anmelder på Kochskrimier.

Bogen selv beskriver sig som en vandring gennem gysets mørke landskab, en vandretur som jeg vil anbefale folk at tage. Thomas Winther i Himmelskibet nr. 21.

Pressemeddelelse:

Vandringer i mørke

 

 

Nikolaj Højberg, bla. kendt fra novelleantologien Mandsmod, udgiver egen novelle-samling på Forlaget DarkLights.

 

Er du til uhygge og gys?

Gå ikke glip af denne bog!

Denne novellesamling byder på 8 vandringer gennem gysets mørke landskab. Vi møder blandt andet manden, der en sen torsdag aften lærer sandheden om livet efter et besøg af tre identiske mænd. I et bibliotek ikke så langt derfra falder en bog på gulvet med et bladrende brag, og det selvom klokken nærmer sig midnat, og biblioteket burde være tomt. Dagvagten møder på Alarmcentralen klokken 08:00 sharp, men allerede inden han når at nyde dagens første slurk kaffe, modtager han et opkald om ting, der falder ned fra skyerne.

192 sider. Paperback. Omslag: Nikolaj Højberg efter billede af Michel Mota Da Cruz

Kr. 249,- Kan købes via forlaget samt bestilles i landets boghandler.

 
Nikolaj Højberg er født 1973 og uddannet geolog, nu ansat som konsulent i et rådgivende ingeniørfirma. Selv siger han, at han har skrevet siden 6. januar 1992. Datoen står i højre øverste hjørne på det allerførste manuskript, som i øvrigt er gemt af vejen på en af hans mange hylder. Lysten til at skrive skyldes bl.a. inspiration fra Stephen King – siden Peter F. Hamilton og Haruki Murakami.

 

Nikolaj Højberg kastede sig egentlig først ud i oversættelse til Dungeons and Dragons, fordi han ikke forstod den engelske vejledning, og så var han hooked, for rollespil handler om at fortælle historie. Hans bidrag til novellesamlingen “Mandsmod – og andre noveller” hedder “Mona blues”.

 

Nikolaj Højberg har desuden netop vundet DarkLights og Forfatterhåbs fælles novellekonkurrence under temaet Tro, håb og kærlighed. Forventet udgivelse august 2009.

For yderligere information kontakt:

Susanne Jespersen
Telefon: 25 38 65 41
E-mail: info@darklights.dk

Meddelelsen er udsendt af:

Forlaget DarkLights
Storegade 17 B
4780 Stege

1 Trackback